Mediaa museossa

Jakson päätösviikolla monilla kursseilla lähdetään ulos Tilusta ja suunnistetaan vierailuille museoihin ja muihin kohteisiin. Journalismin peruskurssilaiset tutustuivat sananvapauteen Päivälehden museossa Helsingissä.

Modernia

Päivälehden museo on tyylikkäästi toteutettu ja täynnä kiinnostavaa tietoa median kehityksestä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Journalismin peruskurssilla opeteltiin monia tärkeitä mediataitoja ja tutustuttiin journalismiin liittyviin ilmiöihin. Päätösviikolla (eli entisellä koeviikolla) kurssilaiset vierailivat Päivälehden museossa, joka sijaitsee Helsingin keskustassa Ludviginkadulla. Oppaanamme oli tutkija Markku Kuusela, joka kertoi ryhmälle asiantuntevasti median kehityksestä ja erityisesti sananvapaudesta.

Päivän lehti

Opettaja löysi koneelta oman syntymäpäivänsä Hesarin. Lehti on ilmestynyt 1967, siis vain hieman dinosaurusten katoamisen jälkeen. Kuva: Antti Pentikäinen.

Museossa voi tutustua muun muassa Hesarin arkistoihin ja vaikka lukea oman syntymäpäivänsä sanomalehden. Näyttelyssä käsitellään myös mediateknologian kehitystä, lehtikuvia, pilapiirroksia ja monia muita kiinnostavia teemoja. Kävijä voi itse tutustua aiheisiin hienojen interaktiivisten näyttöjen avulla.

Päivälehden museo on Helsingin Sanomain säätiön ylläpitämä erikoismuseo, jossa voi tutustua ilmaiseksi median historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Museossa on myös kiinnostavia vaihtuvia näyttelyitä. Se on mukava piipahtamiskohde vaikka viikonlopun ostosreissulla. Samalla voi vaikka sivistyä!

Museossa

Tutkija Markku Kuusela (vas.) opasti tilulaisia. Opiskelijat tutkivat seinää, johon on kerätty mediaan ja sananvapauteen liittyviä tapahtumia vuosisatojen varrelta. Kuva: Antti Pentikäinen.

Lue lisää Päivälehden museon sivuilta.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s