Ranskalaiset Tilussa

Tikkurilan lukiolla ja Luoteis-Ranskan Caenissa saijaitsevalla koululla on ollut yhteistyötä jo pitkään. Helmikuussa ranskalaiset kävit vierailulla Vantaalla. Karmen Kivi ja Deiny Raudsepp kertovat hauskasta kokemuksesta.

Esittely

Ranskalaiset opiskelijat toivotettiin tervetulleiksi muun muassa kertomalla Suomesta. Kuva: Deiny Raudsepp ja Karmen Kivi.

Kauan odotettu ranskalaiset vaihto-oppilaamme saapuivat Suomeen, torstai-iltana 8. helmikuuta 2018. Lentokentällä odottaessa jännitys kasvoi minuutti minuutilta. Jännityksestä huolimatta ensitapaaminen menikin todella hyvin, ja poskipusujakin jaettiin riittävästi.

Perjantaina ranskalaisia vieraitamme odotti retki Helsinkiin, jossa he tutustuivat Suomen historiaan ja arkkitehtuuriin. Helsingissä heillä oli myös vähän vapaa aikaa käydä ostoksilla.  Perjantai iltana vietettiin koululla myös Soiree Amical, jossa kaikki saivat nauttia suomalaisista herkuista, seurata Tommin taikatemppuja ja leikkiä Tonin juontama tutustumisleikkiä. Ilta sujui todella mukavasti, ja oli kiva tutustua vaihtareihimme vähän syvemmin.

Viikonloppuna oli perheissä omatoimista tekemistä. Osa perheistä kertoi, miten he olivat käyneet Fazerin suklaatehtaalla, luistelemassa, elokuvissa, shoppailemassa Jumbon kauppakeskuksessa ja keilaamassa. Ilta vietettiin rauhallisesti kotona perinteisen suomalaisen kotiruuan syömisen ja elokuvien katsomisen merkeissä.

Taikuus

Ystävyyden illassa oli paljon ohjelmaa kuten Tommin taikashow. Kuva: Deiny Raudsepp ja Karmen Kivi.

Maanantain varhaisaamuna lähti laiva Helsingistä kohti Tallinnaa. Viroon saavuttuamme kävimme katsomassa Tallinnaan tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten Kadriorgin puistoa ja vanhaakaupunkia. Tallinnassa käytiin myös monessa kirkossa ja Toompean näkötornissa, josta näimme kauniin näkymään yli Tallinnan vanhankaupungin. Suomeen takaisin tullessamme ranskalaiset kertoivat, että he tykkäsivät Viron vanhasta kaupungista erittäin paljon ja kaupunki antoi heille historiallisia fiiliksiä.

Seuraavana päivänä eli tiistaina oli ranskalaisille suunniteltu päivä Kuusijärvellä. Siellä ranskalaiset saivat kokea ihan oikeaa suomalaista kulttuuria eli saunomista, avannossa uimista tai lumeen hyppäämistä.

Ennen lämmintä saunaa ranskalaiset saivat kokeilla hiihtämistä, mikä oli monelle erittäin vaikeaa, mutta löytyi myös oppilaita, jotka olivat hiihtäneet aikaisemminkin. Hiihtämisen jälkeen nuoret söivät nuotiolla kypsennettyä makkaraa.

Moni ranskalaisista piti saunomisesta paljon, mutta löytyi myös oppilaita, joiden mielestä sauna oli liian kuuma, tai oli outoa mennä saunaan kokonaan alasti, koska Ranskassa on heillä yleensä shortsit ja toppi päällä.

Luistelemassa

Ranskalaiset vietiin luonnollisesti tutustumaan myös Helsingin nähtävyyksiin. Kuva: Deiny Raudsepp ja Karmen Kivi.

Viimeinen päivä vietettiin Porvoon vanhassakaupungissa shoppailemassa.

Tämä viikko sujui todella hyvin ja kaikista oli kivaa viettää aikaa yhdessä. Viikko meni todella nopeasti, meille tulee ihan varmasti ikävää meidän vaihto-oppilastamme. Tuskin maltamme odottaa näkevämme heidät uudelleen huhtikuussa Ranskassa.

Tilun blogissa julkaista lähiaikoina videojuttu tilulaisten vierailusta Caeniin.

Teksti: Karmen Kivi ja Deiny Raudsepp.

One response to “Ranskalaiset Tilussa

  1. Päivitysilmoitus: Terveiset Ranskasta! | Tiluttelua·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s