Tilu juhli Maapalloa

Torstaina 12.4.2018 Tikkurilan lukiossa vietettiin jo perinteeksi muodostunutta Earth Dayta eli Maailman päivää. Päivän teemana ovat vaihtelevasti olleet erilaiset kestävään kehitykseen ja maailman parantamiseen liittyvät teemat. Tänä vuonna työpajat olivat moninaisia, liittyen mm. ravintoon, liikkumiseen ja ilmastonmuutokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katja Grigorieva, Emma Hynninen ja Tim Lindroos, haastattelivat Palefacea. Kuva: Helena Kaksonen.

Sami Lillsunde oli kertomassa siitä, voiko kasvissyöjä tai vegaani selvitä treenaamisesta lihansyöjän lailla (kyllä!), ja Veli-Matti Mäkelä Muurahaiskaupasta esitteli tulevaisuuden ruokavaliota, sirkkoja ja toukkia! Luontoliiton Pihla Tanninen veti työpajaa kiertotaloudesta ja WWF:n Antti Haavisto kertoi norppatoimittajan hommista. Metsien suojelua esitteli Metsähallituksen Risto Savolainen.

Jos et vielä tiennyt, on Tikkurilassa ilmastokatu! Sen tiimoilta Iina Heikkilä oli herättelemässä ajatusta Tilusta ilmastolukiona. Talviurheilijat ovat huolissaan siitä, että talvi häviää ilmastonmuutokset myötä, ja aiheesta oli puhumassa Noomi Saarinen. Pieni joukko opiskelijoita pääsi myös tutustumaan Viikin vedenpuhdistuslaitokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paleface esitti kappaleensa Laulu sisällisodasta. Kuva: Helena Kaksonen.

HSL:n Emmi Pasanen ja Minna Honkanen esittelivät tulevaisuuden joukkoliikennettä. Osa opiskelijoista laittoi polkupyöriä kesäkuntoon Sami Sirviön johdatuksella. Niillä onkin hyvä osallistua vitosjakson liikuntahaasteeseen! Pari joukkoa kävi myös kävelemässä: luonnossa liikkuminen laskee verenpainetta ja stressitasoja – ja jopa nopeuttaa parantumista sairauksista! Siitäpä vinkkiä myös hyppytuntien varalle! Osa opiskelijoista liitti ulkoiluun myös yhteistä hyvää, ja kevätsiivouksella koulun ympäristö puhdistui roskista. Mainoskritiikkiin eli vastamainosten tekemiseen perehtyi ryhmä Juha Rantasen kanssa. Varsinaiseen vastamainoskilpailuun ei Earth Dayn ajankohdan vuoksi ryhmä ehtinyt osallistua.

Yleisö

Tilulaiset innostuivat Palefacen musiikista ja kommenteista. Kuva: Helena Kaksonen.

Päivän kulttuuritarjonta oli myös vahva. Kirjailija Anni Kytömäki (lue kirjat Kultarinta ja Kivitasku) kertoi luontosuhteestaan, Satu Kiiskisen johdolla tutustuttiin luontorunouteen ja päivän päätteeksi räppäri-runoilija-kirjailija Paleface kertoi työstään, maailman parantamisesta sekä esitti muutaman kappaleensa. Tikkurilan lukiolla sai mm. ensiesityksen Palefacen kappale Laulu sisällissodasta.  Palefacea haastattelivat ansiokkaasti Tim Lindroos, Katja Grigorieva ja Emma Hynninen.

Teksti: Helena Kaksonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s