Video näyttää rakkauden voiman

Tilussa suoritetaan vuosittain paljon lukiodiplomeja. Tänään julkaisemme yhden mediadiplomikurssilla valmistuneen videon. Sen aiheena on rakkaus.

Median lukiodiplomeja suoritettiin lukuvuonna 2017–18 kaikkiaan seitsemän kappaletta. Niistä peräti viisi oli jonkin sortin elokuvia, mutta mukana oli myös yksi valokuvaa ja yksi kirjoitettua journalismia hyödyntävä diplomityö.

Yksi diplomikurssin suorittaneista oli kolmannen vuoden opiskelija Talvikki Eskola. Hän oli valinnut aiheeksi rakkauden monet ilmenemismuodot ja ilmaisuvälineeksi elävän kuvan. Teos sisältää elävää kuvaa, musiikkia ja ihmisten pohdintoja rakkaudesta.

– Lähdin tarkkailemaan ja havainnoimaan ihmisten tunteenilmaisuja, eleitä ja ilmeitä julkisilla paikoilla. Miljööksi valitsin Tuomaan markkinoiden alueen Helsingin keskustassa. Joulun alla kuvattu rakkausaiheinen video huokuu lämpöä, onnellisuutta ja välittämistä, Talvikki kertoo.

Suutelijat

Julkinen rakkaudenosoitus Helsinkin tuomiokirkon tasanteella. Kuva Talvikki Eskolan diplomielokuvasta.

Monelle suomalaiselle rakkaus on yksityinen asia, mutta varsinkin nuoret ilmaisevat tunteitaan myös julkisilla paikoilla.

– Median stereotypia rakkaudesta on naisen ja miehen välinen romanttinen suhde. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa rakkauden laji. Yritin työssäni nostaa esille muitakin rakkauden ilmenemismuotoja kuten lapsen ja aikuisen välinen suhde tai naisen ja naisen rakkaussuhde, Talvikki sanoo.

Vaikka Talvikki Eskolan video henkii jouluista tunnelmaa, se sopii hyvin myös hämyisään kesäiltaan. Vahva suositus!

Lapset

Videossa myös lapset kertovat näkemyksensä rakkaudesta. Kuva Talvikki Eskolan diplomielokuvasta.

Tietoa lukiodiplomeista

• Lukiodiplomit kehitettiin 1990-luvulla. Tarkoituksena oli antaa opiskelijoille mahdollisuus osoittaa osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan sellaisissa aineissa, joissa ei ole ylioppilaskirjoituksia.
  • Esimerkiksi median lukiodiplomia varten opiskelija laatii ensin työsuunnitelman, tekee sitten mediaesityksen ja lopuksi kirjoittaa mediaelämäkerran ja esseen. Vaadittavat tehtävät ja pohjakurssit vaihtelevat eri aineissa.
  • Tikkurilan lukiossa lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa, mediassa, musiikissa ja teatterissa.

katu

Helsingin keskusta tarjoaa tunnelmallisen miljöön elokuvalle. Kuva Talvikki Eskolan diplomielokuvasta.