Pitkä matka kotiin

Mikä saa lukiolaiset vaatimaan pääsyä koululle talvisena lauantaina klo 8 aamulla? Tietenkin elokuvan tekeminen.

Tilun elokuvakursseilla syntyy vuoden aikana paljon leffoja. Distance: 589 h on Pinja Aron käsikirjoittama, ohjaama ja leikkaama tieteistarina kahdesta avaruuslentäjästä, jotka ovat palaamassa Maahan. Jotain on mennyt pieleen, ja aluksessa on kireä tunnelma. Lopulta jännitteet laukeavat – kuka lopulta pääsee kotiin?

Alus

Alus matkaa hitaasti kohti maata. Kuva: ruutukaappaus videosta.

Elokuvan käsikirjoitus syntyi ELO3-kurssilla. Teksti tiivistyi ja lyheni kirjoitusprosessin aikana. ELO4-kurssilla harjoiteltiin sekä elokuvan tekniikkaa että ilmaisua, ja ELO5-kurssi on tuotantokurssi, jonka aikana ryhmät organisoivat oman työskentelynsä.

Tomi

Lavastus on tehty halvalla. Apuna käytettiin muun muassa koulun vanhoja tablettitietokoneita. Kuva: ruutukaappaus videosta.

Pinja Aron ohjaama Distance: 589 h on lajityypiltään scifiä. Tieteistarinat ovat melko harvinaisia, sillä niiden tekeminen saattaa olla vaivalloista ja työlästä. Esimerkiksi lavasteet ja puvut vaativat paljon työtä. Tässä elokuvassa selvittiin halvalla. Astronauttien puvut ovat halpoja haalareita, joihin printattiin Nasan tarroja. Kuvauspaikkana oli auditorion ohjaamo, jota ei juuri tarvinnut lavastaa.

Astronautit

Kurssin opiskelijat näyttelevät pääosia. Kuva: ruutukaappaus videosta.

Kannattaa katsoa Pinja Aron leffa ja nauttia aidosta vantaalaisesta avaruusseikkailusta.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s