Apua kriiseihin

Kun elämä murjoo, kannattaa pyytää apua mahdollisimman pian. Oman lähipiirin lisäksi ammattiauttajat sekä koulussa että koulun ulkopuolella tarjoavat apua ja tukea. Keskustella voi kasvokkain tai turvautua puhelin- ja nettipalveluihin.

Talo

TILUN OPISKELIJAHUOLTOHENKILÖSTÖ

Koulussa voi puhua kenelle tahansa aikuiselle. Yhteyttä voi ottaa ensimmäiseksi vaikkapa ryhmänohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai muuhun tuttuun opettajaan. He osaavat kertoa vaihtoehdoista ja auttaa eteenpäin.

Koulun terveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit keskustelevat kaikenlaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Myös sosiaalisista pulmatilanteista, kotiasioista ja taloudellisista huolista voi mennä juttelemaan. Heitä voi mennä tapaamaan työhuoneille, mutta yhteyttä voi ottaa myös Wilma-viestillä tai puhelimella.

Terveydenhoitaja Ulla Rantanen 0400 976 726
Terveydenhoitaja Eveliina Nordström 040 865 9608
Lukiokuraattori Sari Moisas 040 525 3935
Psykologi Anne Räty 040 596 4121
Opiskeluhuollon psykologi (IB) Johanna Saariluoma 043 825 9707

NUPPI

Nuppi tarjoaa 13–21-vuotiaille vantaalaisille nuorille monipuolista tukea ja hoitoa. Nuppi auttaa elämänhallinnan kysymyksissä, sosiaalisissa suhteissa, mielenterveys-ja päihdeasioissa. Nuppi toimii Tikkurilassa ja Myyrmäessä.

Palveluneuvonta ja ajanvaraukset ma–pe klo 9–11

p. 09 8392 6063

nuppi@vantaa.fi

Nettisivu
Nupin blogi
Nupin Facebook 

Ilman ajanvarausta:

Tikkurilan Nuppi ti klo 12–16.00 Vernissakatu 6, 5. kerros (aseman lähellä)
Myyrmäen Arkki to klo 9–11 Liesitori 1a, 3. kerros

NUORTEN MIELENTERVEYSTALO

Nuorten mielenterveystalo on nettipalvelu, jonka tarjoaa nuorten mielenterveyteen liittyvää tietoa nuorille ja aikuisille. Nettipalvelusta löytyy luotettavaa tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmista. Hakunavigaattorin avulla nuorelle suositellaan valitun oireen tai ongelman vakavuusasteen mukaan sopivia palvelu- tai hoitopaikkoja.

Apua voi etsiä myös oman paikkakunnan mukaan.

Nettisivu

KRIISIPUHELIN

Mielenterveysseuran palvelu auttaa kaikissa elämän kriiseissä.

arkisin klo 09.00–07.00
viikonloppuisin ja pyhinä klo 15.00–07.00

p. 09 2525 0111

Nettisivu

SEKAISIN-CHAT

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissä voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24.

Chat

Vinkit kokosi: Antti Pentikäinen

One response to “Apua kriiseihin

  1. Päivitysilmoitus: Yksinäisyys tuhannen opiskelijan keskellä | Tiluttelua·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s