Koulua ja kesää

Kysyimme kuudelta tilulaiselta ja aikuislukiolaiselta, kuinka koronavuosi sujui ja millaisia suunnitelmia heillä on kesäksi ja syksyksi.

1. Millaista oli palata takaisin kouluun vitosjaksoon?
2. Miten etäkoulu toimi verrattuna viime kevääseen etäopetukseen?
3. Millaisia suunnitelmia sinulla on ensi lukuvuodelle opintojen suhteen?
4. Mitä lomasuunnitelmia sinulla on?

Tara Airaksinen 20J

 1. Hyviä puolia oli nähdä kavereita pitkästä aikaa, muuten ei ollut ihan mieleinen juttu palata takaisin, koska lähikoulu on raskaampaa kuin etäopiskelu ja pitää herätä aikaisemmin.
 2. Paremmin nyt, koska minulla oli enemmän motivaatiota tehdä hommia kuin viime keväänä.
 3. Aion opiskella samaan tyyliin kuin tänä lukuvuonna.
 4. Tarkoitus olisi juhlia kavereiden kanssa ja ottaa rennosti.

Emil Vilén 19B

 1. Oli ihan kiva palata takaisin kouluun: pääsi näkemään kavereita ja sai kouluruokaa. Kuitenkin vuorotteluviikko oli mielekkäämpi, koska se oli vasta totuttelua kouluun palaamiseen, ja oli kiva tehdä toisella viikolla kotona hommia. Etäkoulun jälkeen jäi laiska olo koulujuttujen suhteen, eikä ollut samanlaista motivaatiota. 
 2. Motivaatio loppui kokonaan nelosjakson aikana, vaikka alku menikin ihan hyvin. Ensimmäisenä vuonna suhtauduin myönteisemmin etäopetukseen.
 3. Ensi vuosi on minulle rennompi ja panostan enemmän aineisiin, jotka kirjoitan, mutta täydellistä panostusta en silti ole tavoittelemassa
 4. Hiton lame kysymys. Tarkoitus olisi ryöstää kauppa, kaapata juna ja sekoilla ympäri Eurooppaa. Ehkä oikeasti käyn vain mökillä. [Toimittaja muotoili vastausta hieman siistimpään muotoon.]

Lydia Salminen, IB18

 1. How did it feel coming back to school after summer?
  Well, after summer it was sure nice seeing people and having contact classes again! I think it was very important to start off with contact teaching so everyone got the study mode back on, even though I think we all knew that we will get back to distance learning quite soon. So it made the time at school just a little bit more special than normally.
 2. How was this distance period compared to the one last spring?
  A lot easier. Teachers and students were all quite used to it already and I would say it was quite smooth sailing. Except in math and other sciences I needed a bit more effort, of course.
 3. What are your plans for the next semester regarding your studies in general?
  I will see if I will get into Aalto University for their engineering programs. However, if I won’t make it this year I will just go to the university I got accepted to already.
 4. What are your plans for the summer holiday?
  Nothing special really. Working and saving some money, keeping up with my exercise goals while training for army’s special forces physique tests as well as just chilling with my friends! Enjoying the summer while it lasts.

(Lydia’s questions were slightly modified becaude IB18 remained quarantined until the end of the finals and they won’t coming back after the exams.)

Jasper Astikainen 18D

 1. Oli kiva nähdä kavereita ja yllättävän nopeasti opiskelu normalisoitui, vaikka oli huomattavasti väsyttävämpää. Mutta vuorokausirytmi sentään parantui huomattavasti
 2. Opettajat tiesivät paremmin, mitä he tekevät, eikä ollut niin paljon säätämistä. Motivaatiota ei ollut minulla kumpanakaan keväänä.
 3. Työskentelen Peijaksen laitoshuoltajana mahdollisesti kesän jälkeen tai haen muita töitä.
 4. Olen töissä kesällä.

Niklas Laine, aikuislukio

 1. Paluu kouluun virkisti, ja oli enemmän fiilistä opiskella.
 2. Abina oli mahdollisuus tulla takaisin lähiopetukseen, ja loppukeväästä ei ollut enää kursseja.
 3. Valmistaudun asepalvelukseen ja menen töihin.
 4. Etsin töitä.

Ren Nurminen IB19

 1. Oli ihan kiva tulla kirjoitusten jälkeen kouluun, sillä hieman pitkittynyt etäjakso oli vihdoin myös ohi. 
 2. Tämän lukuvuoden etäjakso oli paljon rankempi kuin viime lukuvuoden, sillä pre-IB:n ja IB1:n tasoero on huomattava. Tässä etäjaksossa motivaatio oli myöskin suuren työmäärän myötä hieman hukassa.
 3. Ensi lukuvuotena on suunnitelmana mahdollisen lähiopetuksen myötä panostaa enemmän opintoihin ja tehdä parhaani, että saan suoritettua CAS-tuntini ja tehtyä IA:ni ajoissa. Täytyy myös varmistaa, että tulee valmistauduttua hyvin kevään kirjoituksiin.
 4. Lomalla suunnitelmissa oli tehdä rästissä olevia koulutehtäviä sekä panostaa yleiseen EE-prosessiin. Toki pitää myös osata välissä lomailla sekä viettää aikaa kavereitten kanssa.

Teksti Sonja Pellinen
Kuvat Meryem Arslantas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s