Koulun piha ei toimi

Koulun etupihan huono toiminnallisuus on asia, josta pitäisi puhua enemmän. Kaikki tuntuvat ymmärtävän sen, mutta asialle ei tehdä mitään. Asia olisi hyvin korjattavissa esimerkiksi ajo-ohjeilla tai suosituksilla. Uskoisin, että piha voisi olla hyvinkin toimiva, jos ajajille annettaisiin selkeitä sääntöjä ja pystytettäisiin liikennemerkkejä. Koska näin ei, ole yleensä päädytään sekavaan tilaan.

Liikennevalo ohjaa, mutta sekään ei mahda mitää liian suurille liikennemäärille.

Pihan ongelmat näkyvät selkeimmin aamulla kello 8.30 ja iltapäivällä kello 15 aikoihin. Silloin pihalla on eniten liikennettä. Koulun pihalla tapahtuu melkein päivittäin paljon vaaratilanteita ja piha on hyvin ruuhkainen. Ruuhkan takia osa ihmisistä saattaa joutua odottamaan jopa puoli tuntia päästäkseen pois parkkipaikalta.

Hankalin päivä oli toukokuussa, kun VR:n junaliikenne oli lakossa ja samaan aikaa satoi kaatamalla. Saattoliikennettä oli erityisen paljon, mikä aiheutti koulun sisäänajon lähelle jopa kymmenien autojen jonot. Tilanne oli vaarallinen.

Viereisen alakoulun oppilaat tulevat yleensä samaan aikaan kouluun kuin meidän koulumme oppilaat. Nämä oppilaat ovat pieniä eivätkä varmasti tunne liikennesääntöjä kovin hyvin. Olen nähnyt useampaan kertaan, kun he juoksevat tien yli katsomatta yhtään eteensä.

Ympyröidyllä alueella tapahtuu eniten kohtaamisia ja vaaratilanteita.

Mielestäni pihan toimivuutta voisi lisätä esimerkiksi selkeillä ajo-ohjeilla ja merkeillä. Jos kaikki ajaisivat samaan suuntaan, välttyisimme ehkä suuremmilta ruuhkilta.

Vaikka vielä ei olekaan sattunut pahemmin, pitää asialle tehdä jotain, ennen kuin niin käy.

Teksti ja kuva Iida Hämäläinen
Kartta Google Maps

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s