Kielikylpy Ahvenanmaalla

Viime elokuussa liikunta ja ruotsin opiskelu yhdistyivät hauskalla tavalla. Lue reportaasi ja katso kuvat!

Tisdag 17.8.2021

Kello on 14.45. Vielä viimeiset tarkastelut ja matka kohti Katajanokkaa voi alkaa. Keväällä valmiiksi suunniteltu, ensimmäinen kouluretki koronan jälkeen on aluillaan. Joukossa on mukana opettajat Kare ja Veronika sekä 18 tyttöä ja kaksi poikaa.

Onsdag 18.8.2021

Raikas aamu iloinen puoli viiden aikaan laivan saapuessa Maarianhaminaan, joukko väsyneenä jatkaa satamasta matkaa 5 minuutin päässä olevaan hotelliin ja takaisin sängyn pohjalle. Karen ohjaaman aamujoogan jälkeen suuntasimme kohti Pommern -laivaa ja merenkulkumuseota. Laivakierroksen aikana saimme kuulokkeista kuunnella laivan tarinaa ruotsiksi. Huonompaanpäin suuntaavan sään takia ohjelmassa ollut vaelluskierros siirtyi myöhemmälle ja tilalle astui kylpylä Mariebadissa käyminen, jonka aikana osa meistä uskalsi käydä pulahtamassa kylmenneessä merivedessä.

Torsdag 19.8.2021

Matkan pisin päivä alkakoon. Aamulla kouluaamuherätyksen ja aamupalan jälkeen aloitimme koko matkan pisimmän pyöräilyreissun auringonpaisteessa. Matkan ensimmäinen pysäkki oli Jomalan kirkolla, jossa meille kerrottiin ruotsiksi hieman kirkon historiasta. Kun matkamme pääsi taas jatkumaan sää oli muuttunut ja sadepilvet alkoivat ripottelemaan vesipisaroita. Kastelholman linnaan saavuttaessa vain harvat olivat osanneet varautua rankaan sademäärään ja pysyneet kuivina. Linnasta meille kertoi ruotsiksi herttainen Inga-Britt noin 2 tunnin kiertueen aikana. Kiertueen jälkeen pääsimme maistamaan kuuluisan Smakbyn herkullisia lihapullia. Nopeimmat kerkesivät ruoan päätteeksi maistamaan ja ostamaan viereisen karkkikaupan tuoreita karkkeja. Matkamme takaisin alkoi hyvässä säässä. Matkan varrella pysähdyimme Taffelin kaupassa sekä näköalatornilla.

Fredag 20.8.2021

Reissun viimeinen päivä alkaa edellisen päivän pyöräilyn jäljiltä väsyneenä. Aamupalan jälkeen lähdimme pelaamaan minigolfia Äventyrsgolf Mariehamniin. Ohjelmassa tapahtuneiden pienten muutosten takia kylpylän sijasta seuraavana vuorossa oli vaellusreiteille pyöräileminen Järsön saarelle. Isona letkana lähdimme ensin kohti pohjoista ja sitten u -käännöksen jälkeen oikeaan suuntaan. Pyöräilymatkan aikana maisemat muuttuivat kaupungista metsään ja metsästä mereen. Lyhyehkön vaellusreitin jälkeen osalla oli vielä tekemättä kahvintilaustehtävä, joten suuntasimme takaisin hotellille, josta osa tekemään tehtävää ja osa luppoajalle. Matkan päätteeksi meillä oli vielä illallinen läheisessä ravintolassa, jossa saimme maistaa Ahvenanmaan kuuluisia Ålandspannkakoreita. Sen jälkeen suuntasimme lähes heti kohti satamaa ja laivamatkaa kotiin.

Det var en mycket trevlig resa med oförglömliga minnen.

Teksti: Inka Kärkkäinen
Kuvat: Veronika Austin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s