Tuuli tuivertaa työasiat Mannan mielestä

Tikkurilan lukio sai uuden rehtorin syyslukukauden alussa. Nyt joululoman lähestyessä on aika esitellä hänet perinteisessä haastattelussa. Tässä hän on, Tilun uusi kippari!

Manna Sydänmaanlakan kuvasi abiturientti Iida Hämäläinen.

Kuka olet?

Olen Marianna eli Manna Sydänmaanlakka, Tikkurilan lukion uusi rehtori.

Mitä kuuluu? 

‒ Vaikka minulla on paljon töitä ja paljon haltuun otettavaa, asenne täällä Tilussa on ollut tosi kiva ja innostava. Minulle on tullut tämän koulun ihmisistä hyvä ja helposti lähestyttävä olo, olen lähdössä liikkeelle lämpimin mielin ja asentein. 

Manna uskoo ja toivoo yhteishenkeä Tilun opiskelijoilta ja henkilökunnalta. Hän on itse hakeutunut esimerkiksi syömään abien kanssa, mistä Häly julkaisi myös kuvan Instagramissa.

Miksi sinusta tuli juuri rehtori?

‒ Minulla on hyvä tausta rehtoriksi, olen ollut viisi vuotta rehtorina ja sitä ennen apulaisrehtorina. Apulaisrehtorina ja rehtorina työskentelemistä ennen työskentelin opona, ja pidin siitäkin. Ennen koulumaailmaan tulemista tein työkseni viestintää. 

Manna kertoo, että hänellä on monipuolinen näkökulma ja moninaiset lähtökohdat rehtorina työskentelyyn. Ajatus siitä, kuinka hän on kulkenut urapolullaan laajan ympyrän, on hauska. Hän on aloittanut viestinnän parissa ja päätynyt rehtorina nimenomaan takaisin viestinnän pariin. 

Manna Sydänmaanlakka on tehnyt elämässään monenlaista: viestinnästä opoiluun ja etälukion kehittämisestä reksihommiin.

Miten olet päätynyt juuri Tikkurilaan rehtoriksi? Onko Tilu vastannut aikaisempia odotuksia?

‒ Olen aloittanut Sotungissa opona tehnyt ja tehnyt Vantaalla etälukion kehitystyötä. Toukokuussa minulle tarjottiin tätä Tilun  paikkaa, ja tehtävä kuulosti niin mieluisalta että halusin tulla. Oma tytär on käynyt koulun, ja hänen kokemustensa perusteella oli jo kiva kuva Tilusta. Olen aina arvostanut Tilua. Työ on aika reilusti vastannut omaa kuvaa: Tilussa on kiva tekemisen meininki opettajien kesken, hyvä henki ja kiva opiskelemisen meininki. Tilussa on lämminsydämistä tyyppejä!

Mitä teet vapaa-ajalla?

‒ Tuuli tuivertaa työasiat pois! 

Manna kertoo pyöräilevänsä mielellään. Esimerkiksi työmatka koulusta kotiin sujuu fillarin selässä vaikka äänikirjaa kuunnellen. Hän pitää myös retkeilystä ja käsitöistä.

Mitä haluat sanoa muille täällä?

‒ Me kaikki ollaan yhdessä tilulaisia, ja meillä on kaikilla tapoja saada yhteisö viihtyisäksi ja tervetulleeksi taloon Me kaikki ollaan vastuussa siitä. Täällä on tosi hyvä asenne ylipäätään. Ollaan yhdessä ylpeitä tilulaisia!

Teksti: Inka Stick
Kuvat: Iida Hämäläinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s