Kansainvälisyys

Aloitus JPG

Ranskalaisten vieraiden ohjelmaan Tilussa kuului muun muassa taidehetki Jarmo Palolan kanssa.

Tilu on joka vuosi sekä tehnyt opintomatkoja muualle maailmaan että vastaanottanut vieraita eri puolilta palloa. Tänä lukuvuonna asiat alkoivat odotetusti, vaan kuinkas sitten kävikään…

Ranskan vaihto-ohjelma

Helmikuisen vaihtoviikon (5.-12.2.2020) ohjelmassa oli mm. Jarmon taidetuokio, suomen kielen oppitunti, tervetulojuhla, jossa hieno akrobatiaesitys sekä saunontaa ja makkaran grillausta Kuusijärvellä. Ranskalaiset ehtivät myös Tallinnaan ja Porvooseen. Kuten aiempinakin vuosina, mieleenpainuvinta taisi olla suomalainen sauna. Viikko oli erittäin onnistunut ja vahvisti entisestään koulumme suomalais-ranskalaista yhteistyötä. Toivottavasti pääsisimme vielä vastavierailulle Normandiaan!

Marjaana Salonen

IMG_3177

Kuvassa lahjakirja, jolla Tilu lahjoitti brasilialaisille ystävillemme palan suomalaista ikimetsää.

Brasilia

Brasilialaisen ystävyyskoulumme Liceu Jardimin opettajat ja opiskelijat kävivät vierailulla Tilussa viime syksynä aivan lukuvuoden alussa. Meidän vastavierailumme valitettavasti peruuntui, mutta ensi vuonna yritetään uudestaan. Annoimme heille lahjaksi palasen suomalaista ikimetsää, jonka Tilu on hankkinut Porvoon läheltä.

pietariruoka (1) (1)

Pietarin herkut houkuttivat tilulaisia.

Venäjä, Pietari

Venäjän abiryhmä kävi marraskuussa Pietarissa maistelemassa venäläisen keittiön herkkuja. Pelmenien ja blinien lisäksi ihastuimme pitkään haudutettuihin pataruokiin. Reissusta ja ruokaleämyksistä voit lukea lisää täällä.

Liisa Partonen

Jekaterinburg (2)

Matkakuva matkalta, joka ei toteutunut. Kuvassa Ilpo palauttaa opiskelijoiden matkarahoja.

Venäjä, Jekaterinburg

Tässä parhaillaan palautellaan opiskelijoille matkan ennakkomaksuja. Jekaterinburgin matkaajat eivät päässeet Tikkurilan asemaa pidemmälle, ja Tolstoi-junan alta kuuluva kiskojen kolina vaihtui Covid-19 uutisoinnin atonaliaan. Harmittaa, mutta ei auta, ensi keväänä yritetään uudelleen!

Ilpo Numminen

Krakova 2

Krakova on täynnä historiaa.

Puola, Krakova

Tikkurilan lukion kurssi Ihmisoikeudet ja juutalaisvainot järjestetään leirikoulumatkana Krakovaan. Syksyllä 2019 Auschwitzin keskitysleirin turvatoimet olivat tarkentuneet, ja niinpä edellisvuoden tapaan kaksi kuukautta järjestelyä ei riittänytkään. Matka siirrettiin kevääseen, ja valitettavasti se jäi toteutumatta. Varausmaksun menetimme, ja pettymys peruuntumisesta oli suuri.

Juutalaisten historia on monin tavoin läsnä Krakovassa, ja keskitysleirillä ja gheton alueella kiertely muistuttaa katsojalle, ettei maailma ole edelleenkään oikeudenmukainen eivätkä ihmisoikeudet toteudu kaikkialla. Toivomme kovasti, että pääsemme joskus tulevaisuudessa vierailemaan Puolassa.

Satu Kiiskinen

One response to “Kansainvälisyys

  1. Päivitysilmoitus: Pääkirjoitus | Tiluttelua·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s