Kiertohaastattelu

Aloitus JPG

Kuva Eunice De Faria Pixabaystä.

Häly tenttasi opiskelijoilta näkemyksiä etäopiskelusta. Suuri menestys vai täydellinen pannukakku?

Kysyimme seuraavaa:

 1. Mikä onnistui?
 2. Mikä ei toiminut?
 3. Olisitko halunnut palata toukokuussa kouluun?

Eeli nettiin

Eeli Laukkanen 19I

 1. Itse en kyllä nyt pidemmänkään ajattelun jälkeen löydä etäopetuksesta mitään oikeasti hyvää tai onnistunutta.
 2. Epäonnistunutta oli kunnollisen opetuksen saanti ja tehtävien väärä määrä tuntia kohden (joko liikaa tai liian vähän). Apua oli vaikea saada, kun jotenkin oli paljon vaikeampi esim. matikassa selittää ongelmaa ja saada apua wilma-viesteillä. Yleensä opet ei tajunneet, mitä hain ja sitten vaan luovutin, kun ei tullut mitään.
 3. Opiskeluni kannalta olisin halunnut palata kouluun, sillä olisin ehkä oppinutkin jotain, mutta muuten en kyllä missään nimessä olisi halunnut mennä takaisin.

Processed with VSCO with m5 preset

Processed with VSCO with m5 preset

Isabel Bachour 18H

 1. Huomasin, että aluksi oli vaikeaa sekä oppilailla että opettajilla. Kuitenkin mitä kauemmin etäopetuksessa olemme olleet, sitä sujuvammaksi se on tullut. Mielestäni matematiikan opettajani Sampo Sainio on onnistunut hyvin siirtämään matikan etäopiskeluun. Olemme pitäneet jokaisen tunnin Meetissä ja Sampo on luonut mielestäni hyvin matalan kynnyksen kysyä apua varsinkin, kun matematiikka on varmaan yksi vaikeimmista aineista opettaa etänä. Sampo Sainio loi myös kyselyjä melkein jokaisen tunnin jälkeen, joten oli helppo itse pysyä mukana ja lisäksi myös opettaja tiesi missä mennään.
 2. Mielestäni osa opettajista antoi varsinkin kurssin alkupuolella liikaa tehtävää. Ymmärrän, että asiat täytyy opiskella, mutta mielestäni etäopiskelun ei pitäisi olla lähiopetusta raskaampaa. Usein Meet/Zoom -tuokion sijaan opettajat antoivat kirjoitustehtäviä, joissa meni aikaa joko oppitunnin verran tai sen yli. Jos vertaa lähiopetukseen, ei lähes milloinkaan kirjoiteta esseetä jokaisella tietyn aineen oppitunnilla. Vaikka itselläni oli hyvin vähän kursseja etäopetuksen aikaan, en silti saanut kaikkea tehtyä ajallaan. Tietysti olisin saanut, jos olisin täysillä yrittänyt, mutta koin tehtävät välillä liian raskaiksi, sillä olen itse aina opiskellut tunneilla tehokkaasti jättäen kotiin vähemmän töitä. Kaikista vaikeinta on ollut luoda kodista “työpaikka”, sillä olen pitänyt kotia aina rentoutumispaikkana.
 3. Olisin, sillä nautin lähiopetuksesta huomattavasti enemmän. Olisi myös ollut mielenterveydelleni parempi päästä työskentelemään kodin ulkopuolelle. Ymmärrän kuitenkin tilanteen vakavuuden, ja kouluun palaaminen olisi ollut hieman vastuutonta. Monet myös varmasti nauttivat etäkokeista, sillä opiskelu on saattanut heikentyä etäopiskelun aikana.

Johanna nettiin

Johanna Köykkä 17A-F

 1. Opettajat varmistivat, ettei tehtäviä ollut liikaa ja tsemppasivat etäopiskelussa. 
 2. Alussa oli joitain teknisiä ongelmia, mutta en havainnut muita hankaluuksia. 
 3. En oikeastaan, koska lukiossa opetus on pystytty järjestämään hyvin etänäkin ja olisi tuntunut vähän turhalta palata kouluun vain parin päivän takia.  Omana lisänä olivat yo-kokeet: Tieto reaalien aikaistamisesta oli monelle pieni shokki ja aiheutti monenlaisia tunteita. Lukuaika väheni jopa viikolla ja yo-kokeiden tekeminen peräkkäisinä päivinä rasitti monia. Itselleni viikko oli myös tosi raskas.

Patrik Björkqvist

Patrik Björkqvist IB17

 1. Amid the ever-changing crisis, our teachers deserve immense credit for their swift and diligent work in transferring their teaching online and allowing for the seamless continuation of our education. The implementation of deadlines for tasks allowed students to benefit from the advantages of online learning as students could study at their own convenience wherever they preferred. Moreover, by providing course materials and tasks ahead of time, online learning enabled students to develop time management skills which are beneficial in any future field of study or work.
 2. Despite the efforts made, online learning failed to exhaustively compensate for the absence of classroom teaching. Video meetings were useful, but the scarcity of peer interaction between students deprived from the possibility for communal learning. Furthermore, without a definite consensus, the format of teaching between courses and teachers varied, which left students unnecessarily startled. However, with teachers offering the possibility for personal guidance and the majority of courses already in Google Classroom, I believe our school coped remarkably well.
 3. By having my final IB exams cancelled in May, my school ended after the fourth period. Nevertheless, pertinent to the current conditions, opening our populous school would have involved unnecessary risks as the specific details of the virus are still unknown. If, however, schools were to open, I believe the assessment week could have been accomplished safely with certain restrictions. Hopefully, everyone can safely go back to school next semester, but if not, I trust our school will continue to provide great online teaching.

One response to “Kiertohaastattelu

 1. Päivitysilmoitus: Pääkirjoitus | Tiluttelua·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s